VAD ÄR PAINT BY NUMMER?

VAD ÄR PAINT BY NUMMER?

PAINTING BY NUMBERS SWEDEN

Hur börjar man måla efter nummer? Kan man måla efter nummer som nybörjare eller behöver man erfarenhet? Finns det målarbok för vuxna? Hur målar man efter nummer med akrylfärger? 

Det här är bara några av de många vanliga frågorna om måla efter nummer, som inte ens veteranmålare verkar kunna ge ett bra svar på. I detta inlägg hoppas vi kunna ge er svar på några av de vanliga frågorna omkring vår produkt. Ni är mer än välkomna att kontakta oss på telefon eller mejl om ni har ytterligare frågor. 

Vem kan måla?

ALLA kan måla! Stora som små, men naturligtvis krävs det lite övning, vilket våra produkter kan hjälpa till med. Vi har ett brett utbud av måla efter nummer produkter du kan välja mellan: kända målningar, djur, landskap, blommor och personliga motiv för att nämna några. Här kan du se vad som ingår i våra kit.

Vad ska jag göra med duken?

1. Stryk ut eventuella veck.

Vår duk levereras ihoprullad och inte vikt. Detta är för att undvika eventuella veck på din nya duk. Ingen vill måla på en skrynklig yta, så om den är allt för oslät, testa att stryka duken. Var dock försiktig med att stryka den numrerade sidan eftersom de lätt kan försvinna, med fuktiga händer eller strykjärn.

 2. Se till så att duken sitter på plats 

Oavsett om du sätter in din duk i en ram eller inte, bör du se till att duken sitter fast och hålls på plats. Ett staffli är därför en bra idé, då de vanligtvis har en mekanism som "låser" duken. Om din duk inte sitter fast på en ram, är montering på en bräda eller på en tjock kartong med målartejp ett bra knep. Detta håller även kanterna på din målning utsträckta och raka.

I den här videon kan du se hur du kan sträcka din duk. Även om de flesta använder DIY ramen man får med i våra produkter, kan man faktiskt använda vilken ram man vill. Många av våra kunder använder enkla IKEA ramar, vilket passar utmärkt med våra målningar. 

Vad är en bra plats att måla på?

Det är viktigt att välja en bra plats att måla på för ett optimalt resultat. Ultimat är ett välventilerat utrymme med mycket ljus. Har du ett mindre lite mörare rum? Bara att fixa med en neutral glödlampa. Glöm inte att plocka bort allt som skulle kunna få färg på sig.
Hitta en bekväm plats där duken sitter fast

Det spelar faktiskt ingen roll om du vill måla sittandes eller ståendes. Det viktiga är att du känner dig bekväm och lugn. Att måla på en plan yta är idealiskt, men du bestämmer vad som passar dig bäst. 

Några bra tips under processen?

Ta en bild!

De sägs att en bild är värd tusen ord och det kommer definitivt att vara det när du inte håller koll på din process. Det kommer ofta hända att du blir så uppslukad i ditt arbete att du glömmer vad du faktiskt har gjort. Ta fram din mobil, och ta ett foto!

Doppa bara en del av penseln i färgen

Ett bra tips är att bara doppa toppen av penslen i färg. En eller två droppar färg hjälper till att fukta penseln och sprida färgen bättre. 

En färg i taget

Tips är också att öppna en färg åt gången, annars riskerar man att färger blandas ihop och torkar.

Ljusaste till mörkaste; uppifrån och ned; från vänster till höger

Det kan kännas lite överväldigande när man ska börja måla, därför brukar ett bra tips vara att börjar måla från ljusare partier till mörkare, från toppen av duken till botten av duken. 

Slappna av och ha kul!

Slutligen, kom ihåg att slappna av, kanske sätt på en bra ljudbok, musik eller radio, och njut av processen! Glöm inte pausa då och då, för att låta nacke, rygg och armar vila.

 Tips för att undvika nybörjarmisstag

Skydda målningen från dina händer
Vi plockade upp det här tricket från kolskisskonstnärer som inte vill smutsa ner sina arbeten med händerna. Lägg bara en stor fyrkantig bit akvarellpapper, kortlager eller tjockt papper på din duk när du arbetar. 
                               måla efter siffror tips                                          
Använd två koppar för att säkerhetställa att penseln blir ren
Använd två koppar med vatten för att vara säker på att det inte finns någon färg kvar på din pensel när du byter färg.                                                    

MÅLA EFTER NUMMER                                                 
Spara färgerna!
Det är en bra idé att spara färgerna även efter att projektet är klart, för att redogöra för framtida korrigeringar eller retuschering. 

MÅLA EFTER NUMMER PANDURO

Finns det ett trångt hörn som du inte verkar kunna nå med din borste? Lägg bara en liten droppe färg och vägled den med en tandpetare! Om fina detaljer är för mycket krångel är en kreativ lösning nästa tips.                       

Fläckborttagning 
Råkade du få färg på något du inte ville få färg på? Oroa dig inte! Det finns enkla knep för att få bort färgen. Eftersom vi bara använder vattenbaserad akrylfärg, bör en kökshandduk eller bomullspinne fuktad med lite varmt vatten göra susen! .Som en sista utväg kan en bomullspinne med aceton fungera, men var försiktig så du inte skadar duken. 

Har du fler frågor?

Vi svarar mer än gärna på er frågor och funderingar. Bara att ringa eller mejla oss, så svarar vi så fort vi kan!

Tillbaka till blogg